contextueel werken (met beeldtaal) met (samengestelde) gezinnen

Na het grote succes van de training ‘contextueel werken binnen pleegzorg‘ heeft Jolanda een variant op deze training ontwikkeld. Gezinnen die door echtscheiding uit elkaar vallen en nieuwe samengestelde gezinnen die ontstaan, liggen contextueel gezien dicht bij een uithuisplaatsing en pleegzorg.

Een training bedoeld voor iedereen die werkzaam is met (samengestelde) gezinnen en echtscheiding en die meer wil weten over hoe je beeldtaal kunt gebruiken. Met de huisjes-metafoor maakt Jolanda de contextuele theorie van loyaliteiten en de balans van geven en ontvangen inzichtelijk. Haar eigen ervaring als pleegmoeder neemt ze mee in de herkenbare en soms kwetsbare voorbeelden.

In deze training leer je kijken door de raampjes van alle betrokkenen rondom een echtscheiding en nieuw samengesteld gezin. Na een presentatie over de contextuele theorie (met de gekleurde huisjes), ga je in groepjes zelf aan de slag met een (eigen ingebrachte) casus en onderzoek je de vraag ‘hoe doe ik recht aan alle betrokkenen?’. En wat betekent dit ‘recht doen’ voor ieders rol en voor de onderlinge relaties? Als afsluiting verzamelen we concrete tips en tools voor in onze ‘zorggereedschapskist’.

Ook deze training op jouw locatie? Jolanda komt graag en maakt een programma op maat. Stuur een berichtje of mailtje via de contactpagina voor meer informatie over deze training.