training contextueel werken binnen pleegzorg

Na verschillende enthousiaste en positieve reacties op het referaat ‘ben ik in beeld?‘ heeft Jolanda haar kennis en ervaringen verwerkt in een training.

Een training bedoeld voor iedereen die werkzaam is in pleegzorg. Zowel voor pleeg- en gezinshuisouders, als zeker ook voor professionals die in de jeugdzorg werken. Met de huisjes-metafoor maakt Jolanda de contextuele theorie van loyaliteiten en de balans van geven en ontvangen inzichtelijk. Haar eigen ervaring als pleegmoeder neemt ze mee in de herkenbare en soms kwetsbare voorbeelden.

In deze training leer je kijken door de raampjes van alle betrokkenen rondom een uithuisplaatsing. Na een presentatie over de contextuele theorie (met de gekleurde huisjes), ga je in groepjes zelf aan de slag met een (eigen ingebrachte) casus en onderzoek je de vraag ‘hoe doe ik recht aan alle betrokkenen?’. En wat betekent dit ‘recht doen’ voor ieders rol en voor de onderlinge relaties? Als afsluiting verzamelen we concrete tips en tools voor in onze ‘zorggereedschapskist’.

Ook deze training op jouw locatie? Jolanda komt graag en maakt een programma op maat. Stuur een berichtje of mailtje via de contactpagina voor meer informatie over deze training.