pleegoudernetwerken

Zet een aantal pleegouders bij elkaar in één ruimte, serveer koffie met wat lekkers en als vanzelf beginnen de gesprekken te lopen. Deze eenvoudige ingrediënten liggen aan de basis van een pleegoudernetwerk. Een plek om je hart te luchten en waar je aan een half woord genoeg hebt. Een plek waar je worstelingen gezien worden en waar je met elkaar meeleeft. Gewoon, omdat je jezelf in de ander herkent. 

Het mooie van deze echte ontmoetingen is, dat je door de jaren heen met elkaar een band opbouwt. Andere pleegouders kennen je situatie, een persoonlijk vraag is zo makkelijker gesteld. En omdat het een netwerk in je eigen omgeving is, wissel je makkelijk spullen uit of tips over bijvoorbeeld een locatie voor weekendopvang.

Naast de lokale ontmoetingen voor pleegouders, is Jolanda ook regelmatig gespreksbegeleider van online ontmoetingen van pleegouders. 

Heb je hulp nodig bij het opzetten van een pleegoudernetwerk? Dan ben je bij Praktijk Verbind je hart aan het goede adres. Jolanda Kuiper organiseert, faciliteert en enthousiasmeert bij het opstarten van een nieuw pleegoudernetwerk bij jou in de buurt (Noord-Nederland). Door samen te werken met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (de NVP), gemeenten en pleegzorgorganisaties. De NVP heeft in heel Nederland contact met netwerkversterkers, zodat het voor elke pleegouder mogelijk is om in zijn buurt naar een pleegoudernetwerk te gaan.

Jolanda is voor de provincies Friesland en Flevoland de netwerkversterker. Pleegoudernetwerken in Drenthe en Groningen worden via Stichting Pleegwijzer gefaciliteerd. 

“Jolanda is mij opgevallen, omdat ze initiatiefrijk is en op een enthousiasmerende manier iets betekent voor de mensen om haar heen. Daarbij blijft ze volledig zichzelf. Een kwaliteit daarbij is dat ze feilloos de juiste interactie kiest met haar gesprekspartner.  Je merkt dat het haar altijd om de boodschap gaat!”

Gert Stam – voormalig wethouder gemeente Meppel

Benieuwd naar wat Jolanda voor jou kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op.

Facebook
LinkedIn
Instagram