de praktijk

Praktijk Verbind je hart is in januari 2019 van start gegaan. Jolanda Kuiper ‘bevrouwt’ deze praktijk en ze deelt graag haar enthousiasme, kennis en kunde op verschillende gebieden. De praktijk is gevestigd in Steenwijkerwold.

Verbind je hart betekent voor Jolanda twee dingen. Haarzelf aan mensen verbinden en mensen aan elkaar verbinden. Vanuit een veilige basis, zodat je je hart kunt delen. Gericht op groei en bloei. En het verplegen en verzorgen van gewonde harten, zodat er weer verbinding mogelijk is. Door mee te leven en het proces mee te gaan van genezing en groei.

“Jolanda ken ik als een integere en energieke vrouw met pure aandacht voor mensen. Haar enthousiasme is aanstekelijk, en ze beschikt over een drive om waar te maken waarin zij gelooft. Zij doet dit vanuit een intensiteit van nabijheid enerzijds en rationeel organiserend vermogen anderzijds. Wat een fijn mens om mee samen te werken.”

Werner Hoff – sociaal werker

Jolanda Kuiper is getrouwd en (pleeg)moeder van 4 kinderen (tussen de 9 en 15 jaar). Na haar Masteropleiding ‘Landschap, planning en ontwerp’ heeft ze bij de Provincie Gelderland gewerkt. Na 10 jaar thuis geweest te zijn bij de kinderen, is het tijd voor nieuwe uitdagingen. In 2019 heeft ze de 4-jarige cursus Contextueel Pastoraat afgerond met de scriptie ‘Het kloppende moederhart‘. In 2022 slaagde ze voor de 2-jarige opleiding tot contextueel coach. In februari 2021 volgde Jolanda de 2daagse training ‘verbeeldtaal in het pastoraat’ bij Herminke over werken met (playmobil)poppetjes. En is ze getraind als gespreksbegeleider van dialogen. Sinds het pleegzorg- en gezinshuissymposium van april 2023 komt Jolanda bij verschillende pleegzorgorganisaties en pleegoudernetwerken over de vloer met haar training ‘ben ik in beeld‘. 

Jolanda is aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse orde van beroepscoaches.

 

Jolanda houdt van schrijven (oa blogs over pleegzorg), fröbelen, muziek maken en zingen, theedrinken, wandelen, met bloemen en planten prutsen en boeken lezen.

“Het leven is een feest. Je moet alleen wel zelf de slingers ophangen!”

Jolanda Kuiper – Praktijk Verbind je hart

Facebook
LinkedIn
Instagram